θεσσαλονίκη, το σπίτι των ονείρων..

Το Ορφανοτροφείο ‘’Κάρολου Αλλατίνι’’, βρίσκεται στον αριθμό 3 της οδού Παρασκευοπούλου και είναι το μοναδικό κτίριο εκείνης της εποχής που σώζεται μέχρι και σήμερα στις πλευρές της οδού Παρασκευοπούλου (πρώην Κερίμ Εφέντη). Χτίστηκε πριν το 1896 από άγνωστο μέχρι στιγμής αρχιτέκτονα και δυστυχώς σήμερα είναι τελείως εγκαταλελειμμένο.

Photo: 
Ο βαρόνος Χιρς

Όλοι γνωρίζουμε για τις Συνοικίες Χιρς, καθώς και για τη Στοά Χιρς, αλλά ποιός ήταν ο Χιρς; Ο Μωρίς Χιρς (Maurice de Hirsh de Gereuth) υπήρξε γερμανός βαρόνος και επιχειρηματίας κεφαλαιούχος διεθνούς βεληνεκούς. Η φιλανθρωπική του δράση υπήρξε έντονη στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στην Ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

04
Mar
2016

Η villa Μπαρτζανκιάν..

Posted by support
Photo: 
H villa Μπαρτζανκιάν στη Θεσσαλονίκη www.thessalonikihouses.gr

Η villa Μπαρτζανκιάν υπήρξε μια από τις δημιουργίες του Vitaliano Poselli στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο βρισκόταν στην οδό Β.Όλγας στο νούμερο 12.

Photo: 
Το Ολύμπιον στην Αριστοτέλους www.thessalonikihouses.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του Περγαμηνού, περίφημου πρωτομάστορα και συνεργάτη του Ζακ Μοσσέ, μάστρο Γιώργη- Τσολίσου, ο διάσημος αρχιτέκτονας και μηχανικός Ζακ Μοσσέ ήταν γιος του μαραγκού Γιουδά Μοσσέ. Γεννήθηκε το 1900 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Γαλλία, στη σχολή Ecole Special des Travaux Publics du Batiment et de ‘l Industrie του Παρισιού απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1922.

Photo: 
Οδός Χαμιδιέ Εθνικής Αμύνης

Ο δρόμος που περνά μπροστά από το παλιό κτίριο της φιλοσοφικής και καταλήγει στην Εγνατία, στα τέλη του 20ου αιώνα ονομάζοταν ‘’Λεωφόρος Χαμιδιέ’’, για να μετονομαστεί αργότερα σε ‘’Ενώσεως’’ και ‘’Βασιλίσσης Σοφίας’’ ώσπου τελικά να πάρει το σημερινό της όνομα ‘’Εθνικής Αμύνης’’.

Photo: 
www.thessalonikihouses.gr

Στο ύψος του σημερινού ‘’Ευκλείδη’’ συναντάμε ένα εγκαταλελειμμένο τριώροφο κτίριο, που εξακολουθεί να αποπνέει αίγλη και αρχοντικό αέρα, παρά την ιδιαίτερα κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, προξενώντας την εύλογη απορία του κλαθε περαστικού για την ιστορία του.
Θεσσαλονίκη: Το σπίτι των ονείρων!

Το Thessaloniki Houses ασχολείται με την αρχιτεκτονική, την ιστορία και τον πολιτισμό των κτιρίων της Θεσσαλονίκης. Από το Λευκό Πύργο, τα γραφικά σπιτάκια της Άνω Πόλης, τα νεότερα κτίσματα της Πυλαίας και της Καλαμαριάς, τα κτίρια στις ανατολικές και δυτικές συνοικίες, μέχρι και τα νεόδμητα σπίτια στην Περαία και στο Πανόραμα, ξεδιπλώνεται η οικιστική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Παράλληλα, ίσως στο Thessaloniki Houses βρείτε το σπίτι των ονείρων σας, είτε πρόκειται για αγορά που θέλετε να κάνετε, είτε πρόκειται για ενοικίαση.

Tο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη: Πώληση/Ενοικίαση

Εάν πιστεύετε ότι έχετε ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη που έχει κάτι το ιδιαίτερο, είτε από άποψη εσωτερικής διακόσμησης, είτε από άποψη αρχιτεκτονικής, είτε από άποψη τοποθεσίας, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, το Thessaloniki Houses είναι το ιδανικό μέρος για να καταχωρήσετε την ιδιοκτησία σας.  Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο 2130073708 ή στο 2310 968138, ή στείλτε μας email στο thessalonikihouses@thessalonikihouses.gr και εμείς θα φροντίσουμε να παρουσίασουμε και να προωθήσουμε την ιδιοκτησία σας με τον τρόπο που της αξίζει.  

Είμαι μεσίτης στη Θεσσαλονίκη

Εάν εργάζεστε ως μεσίτης στη μαγική πόλη της Θεσσαλονίκης και ασχολείστε συχνά με ιδιοκτησίες που για οποιονδήποτε λόγο πιστεύετε ότι έχουν κάτι το ιδιαίτερο από αισθητική ή ιστορική άποψη, ή απλά από άποψη τοποθεσίας, τότε το Thessaloniki Houses είναι ένας από τους καλύτερους συνεργάτες σας. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας, τηλεφωνώντας στο 2130073708 ή στο 2310 968138, ή στείλτε μας email στο thessalonikihouses@thessalonikihouses.gr: Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να ανανεώνετε το δικό σας προφίλ στο Thessaloniki Houses, να καταχωρείτε τις κατοικίες σας, καθώς και να διαφημίσετε τα «διαμάντια» που έχετε βρει μέσω των καναλιών του Thessaloniki Houses.